0-1 Sebastian Kristensson (Gustav Lindquist) 10 min
0-2 Johan Hellström (Gustav Lindquist) 12 min
1-3 Oliver Oliveros (Johan Hellström) 56 min
1-4 Mathias Herrström (Sebastian Kristensson) 67 min

Varningar
Mathias Herrström 74 min
Andreas Jönsson 90 min

ÖT Smygehuk tog andra raka segern och slog förmodligen klubbrekord i antal byten i matchen. Det var en så kallad 6-poängsmatch där ÖT Smygehuk vid seger skulle rycka ifrån nästjumbon Eriksfält med 9 poäng medan om Eriksfält istället hade vunnit hade de bara varit 3 poäng efter ÖT Smygehuk. ÖT Smygehuk inleder matchen på ett mycket positivt sätt och vill visa från början att man verkligen vill ha en 3-poängare med sig hem. Redan i den 1:a minuten skjuter Gustav Lindquist ett distansskott via en försvarare som målvakten lyckas rädda. I den 8:e minuten spelar Sebastian Kristensson upp bollen till Oliver Oliveros som ger sig iväg och med en försvarare i hasorna skjuter han ett skott från 16 meter precis utanför. I den 10:e minuten spelar Gustav Lindquist upp bollen mot Sebastian Kristensson som vänder upp och skjuter ett skott utanför straffområdet som touchar en försvarare och far in i målet till 0-1 ledning. Detta var Sebastians 1:a seriemål i år. För övrigt hans 1:a någonsin i "Torptröjan". Bara minuterna efter ledningsmålet, i den 12:e minuten snor Johan Hellström uppmärksamt en felpass i Eriksfälts backlinje och startar ett växelspel med Gustav Lindquist. Johan Hellström slår en perfekt genomskärare till Gustav Lindquist som blir fri men oegoistiskt passar Gustav bollen i sidled till Johan Hellström igen som bara har att raka in bollen i det tomma målet till 0-2. Detta var Johans 7:e seriemål i år. I den 20:e minuten spelar Philip Marklund fram bollen till Oliver Oliveros som bryter in och skjuter tätt över. I den 22:a minuten kommer Johan Hellström ensam med målvakten men för ovanlighetens skull missar Johan jätteläget. I den 24:e minuten gör Izzettin Adigüzel en fin fotparad på ett avslut i fritt skottläge. I den 26:e minuten spelar Joppe Nilsson bollen till Johan Hellström som avlossar ett kanonskott med vänsterfoten där bollen stryker ribban. I den 30:e minuten slår Eriksfält ett (miss)lyckat inlägg som tar i första stolpen och ut. ÖT Smygehuk inleder första 20-25 minuterna oerhört bra men de sista 20 minuterna tappar vi mycket i koncentration och Eriksfält tar över lite. Första halvlek slutar med en 0-2 ledning. De första minuterna av den andra halvleken är det Eriksfält som är bäst då man jagar en reducering. I den 52:a minuten slår Eriksfält ett inlägg fråm vänsterkanten där en forward blir helt fri i mitten och enkelt kan raka in 1-2 intill stolproten. Efter reduceringen tar ÖT Smygehuk tag i taktpinnen igen. I den 56:e minuten driver Robin Mårtensson upp bollen och spelar den mot Johan Hellström som elegant skarvar den vidare till en framstormande Oliver Oliveros som kommer fri med målvakten och Oliver rundar målvakten innan han lägger in bollen i det tomma målet till 1-3. Detta var Olivers 6:e seriemål i år. I den 62:a minuten slår Michael Nilsson ett väl avvägt inlägg där Johan Hellström kommer först och nickar tätt utanför. I den 67:e minuten slår Gustav Lindquist en hörna till Sebastian Kristensson som skjuter men skottet blockeras men inte bättre än att bollen går ut till Mathias Herrström som slår in returen i mål till 1-4. Detta var Mathias 1:a seriemål i år. I den 71:a minuten spelar Gustav Lindquist upp bollen till Johan Hellström som tar sig in i straffområdet och avlossar en kanon som målvakten lyckas tippa till hörna. I den 83:e minuten får en Eriksfältspelare syna domarens röda kort då han sparkat ner Oliver Oliveros långt efter avblåsning. I den 84:e minuten skjuter Mathias Herrström ett bra skott som tar klockrent i ribban. ÖT Smygehuk vinner med 1-4 efter en stabil insats. I nästa match väntar Kulladals FF Smygehamns IP på lördagen den 20:e augusti klockan 15:00.